lördag 24 november 2012

Tävling!

Svara på det här inlägget med en bakgrundshistoria till varför snögubben på vår header ser ut som den gör! Du vinner utöver evig ära och berömmelse halverad deltagarkostnad på valfritt av våra arrangemang! Hurra! Kom igen!

1 kommentar:

  1. Snögubben ovan är en gentleman. En riktig brittisk gentleman, och, som det sägs, flugor är coola. Han är en hård noir-detektiv, med ena snöbollen ständigt i äventyrets kyliga famn. Brottet är löst, men damens blod fläckar honom ännu. Snön kommer sakta att täcka fläckarna, men de kommer alltid att finnas kvar - innerst inne, som en påminnelse. Han är aldrig fri från sina misslyckanden, men de är en del av honom, gör honom ännu mer hårdkyld. Hans pipa doftar en speciell tobak, och när den doften slingrar sig genom gränderna - då står det ingen tvekan om vad som hänt. Ett försvinnande, ett mord, en stöld: Crime Noir-snögubben är redo. Han har en stil som får vackra damer och herrar på fall, men hans hjärta är för alltid bundet till en äkta femme fatale, och hur mycket passionerad kärlek han än upplever med sina klienter, är det till henne han återvänder.
    Tyst vandrar han gatorna fram, med hatten neddragen, ser upp ibland, hans skarpa kol-ögon missar ingenting. Blodet som fläckat honom innan har dolts, blodet som fläckar honom nu kommer att döljas.
    Han finner glädje i lösta fall och i snöiga nätter där pipröken är hans enda kompanjon. Och i sin femme fatale - lika gnistrande skön som hon är farlig. Ibland sitter han längst bak i klubben där hon sjunger.
    Det är dit han är på väg nu. Brottet är löst, men damens blod fläckar honom ännu. Flugan sitter vågat på sned, som bara en brittisk gentleman kan få att se bra ut, och hatten borstar han av, innan han kliver in på klubben. Hans kärleks varma röst sköljer över honom, och för några sekunder kan han slappna av i sin hårdkokta attityd. Men snart hörs återigen "Stoppa tjuven!" och en rik man kommer att ta hans tjänster i anspråk - det försvunna diamanthalsbandet måste återvända till sin rättmätiga ägares händer! Och pipröken kommer att slingra sig genom gator och gränder, medans de gamla blodspåren döljs, ger plats för nya....

    Yeah. Det är sådan han är. Snögubben. Hård. Kall. Smart. En privatdetektiv. At your service.

    SvaraRadera